Najpoznatiji britanski portali nedavno su objavili da je majka zatvorila svoje troje male djece u sobu i ostavila ih da ostanu sami dok je provela noći sa svojim ljubavnikom u hotelu, ne mareći šta se dešava sa njenom djecom koja su ostala bez hrane i vode. A da ovaj slučaj bude još morbidniji – njezin je najstariji sin toga dana imao rođendan.Suđenje je otkrilo neke jezive detalje. Između ostalog, majka je svoju djecu zatvorila u sobu i ostavila im kantu, rolnu toaletnog papira i vrećicu slatkiša, a zatim napustila kuću. Prošla su tri dana, a ona se nije vraćala kući. Policajci su na kraju provalili kroz vrata nakon što se suprug vratio sa službenog putovanja.

Pripremao je što će reći svom sinu, što nije mogao doći na njegov rođendan, već tri dana kasnije, vidjeti sobu kako je zaključana i čuo je djecu kako plaču. Kad je shvatio što se dogodilo, nazvao je policiju. Kad su ušli u sobu, petogodišnja djevojčica rekla je u suzama: “Mama nas je opet napustila.” To je bilo dovoljno da svi plaču. Suđenje u Royal Courto u Prestonu izjavilo je da je majka skinula bravu s vrata kako bi spriječila dijete da napusti i ode iz kuće, dok ona nije tu. Izvinula se i rekla da se brine da će im se dogoditi ako odu iz kuće sama, bez njenog nadzora.

Majka je na kraju osuđena na 18 mjeseci socijalnog rada, optužena za zanemarivanje djece, a otac je zatražio skrbništvo nad djecom. Vjerojatno joj neće biti dopušteno vidjeti rođenu djecu nakon svega što je učinila. 

Preporuke