Da li volite kurkumu? Mnogi imaju odbojnost prema njoj, ali je ona itekko ljekovita. Kako možete pomoći sebi i svome zdravlju donosimo vam jako koristan savjet i jedan mali trik koji možete podijeliti i sa svojim bližnjima. Ovo je priča jedne djevojke koja se jako rano udala i pazite šta se desilo.Prema njenim riječima jedan vikend joj je došla majka u posjetu. Iz cegera je izvadila malu teglicu koja je imala boju meda. Shvatila sam da je domaći med, ali nisam znala šta ima još unutra, jer je bilo neobično tamno žute boje. Rekla mi je da svako jutro na tašte pojedem po jednu kašikicu i da će mi zdravlje napokon eksplodirati. Kaže da je pročitala ovaj savkjet na internetu, nisam je shvatala baš ozbiljno. 

Probala sam i shvatila da u medu ima i kurkume, bilo je odvratno, ali sam se natjerala i konzumirala sam punih mjesec dana svako jutro po jednu kašikicu kako mi je ona naredila. Hajde, da vidim šta će se desiti. Nisam imala šta da izgubim.Nakon 30 dana, shvatila sam da ovo nije bila isprazna priča sa interneta. Već sam počela osjećati da imam puno više energije nego prije. Bila sam poletnija, a i samo raspoloženje mi se podiglo na neki veći nivo. Čudo jedno, zar ne? Izgubila sam apetit, tako da sam malo i smršala, a shvatila sam da me za mjesec dana glava nijednom nije zabolila. 

Malo sam istraživala koliko je kurkuma zapravo zdrava, liječi anksioznost i dobra je za imunitet, tako da i u ovom periodu prehlada, kurkuma i med je pravi izbor za vas. 

Preporuke