Za danas imamo jednu jako tužnu priču koja nam dolazi iz Bosne i Hercegovine. Koliko su dobre, toliko su i loše društvene mreže. To najbolje pokazuje i sljedeći primjer, koji vam donosimo u današnjem članku.U kolektivnom centru Karaula u Živinicama nalazi se preslatkih dvoje mladih dječaka, Azur i Omer, starosti 10 i 12 godina. Njihova majka je jedna jako neodgovorna osoba, odlučila je napustiti svoju djecu i potražiti svoju sreću u Njemačkoj. Dječaci su sada ostali s ocem koji se mora brinuti o njima bez ijednog eura primanja. Dječaci puno trpe zbog majke, a puno joj nedostaju.

Trenutno je jedini način da s njom razgovaraju je bio odlazak njenom bratu, kada su je kontaktirali putem skajpa. “Nekada smo išli u komšijinu kuću, samo da bismo razgovarali s njom, ponekad je dolazila, a ona tada ni ne zove i dolazimo kući”, rekao je mali Azur, za jednu BH Televiziju.Od ukupno troje djece, majka je odlučila povesti sa sobom samo petogodišnju Jasminui, koja braća itekako nedostaju. Ta mala djeca ne žele gotovo ništa, osim majke koja ih je napustila i ne poziva ih. Mnogi se pitaju kakva bi to osoba mogla biti, uradivši to što je uradila. Bilo da se radi o psihičkom poremećaju, sebičnosti ili nečem drugom, možda ćemo nekada i saznati.

Podsjećamo, ona je putem društvene mreže Fejzbuk upoznala čovjeka iz Njemačke, i u roku od samo par dana odlučila napustiti sadašnjeg muža i otići u jedan sasvim novi život. Iza sebe je ostavila dvoje maloljetne djece. Pogledajte video u nastavku:

Preporuke