Kada je doijela životnu odluku da se uda za Meta , Džejmi Kion je bila svjesna da on ima sina iz prvog brata , koji je tada imao svega 14 godina i bio je u njaluđim tinejdžerskim godinama. Međutim uprkos svemu tome on se odično slagao sa svojom maćehom , jer je ona u mnogočemu imala mnogo vie sluha za njega i njehove potrebe nego li je to imao njegov otac.

Dječak bio udaljen od svoje majke jer ju je rijetko viđao zbog razdaljine gradova u kojima su živjeli. Tako da je svojoj maćehi povjeravao sve ono što bi inače pričao sa svojom rođenom majkom.Tako je on svojoj maćehi povjerio da je zaljubljen u jednu djevojčicu iz razreda te da bi je rado pozvao na ples , ali da tu postoji jedan mali porblem , a to je d aon ne zna plesati , pa je želio da upiše tečaj plesa , međutim plašio se reakcije svog oca za kojeg je vjerovao d aneće imati sluha za to.

Tako da se dogvorio sa svojom maćehom da ga ona vodi na treninge i da to skriju od njegovog ca , dječak je tada već dugo trenirai aikado, pa je zapravo samo zamijenio trennge , a mećaha ga je vozila i čekala. Međutim njegov je otac bio sumnjičav zbog svega toga pa je odlučio da ih prati. Kada je došao na odredište , vidio je da su njih dvoje baš prijateljsi nastrojeni jedno prema drugom , te da Džejmi njegovog sina tretira kao svog i uprkos činjenici da su ga lagali i skrivali to od njega , bio je sretan što njih dvoje imaju takav odnos.