Ovih dana je cijelu Evropu pogodila vijest, koju ste mogli pročitati u naslovu današnjeg članka. Veliku Britaniju ovih je dana pogodila Denisova oluja, jaki vjetrovi i obilne kiše, a više od 300 upozorenja zbog opasnosti diljem zemlje izdato je zbog same oluje, a posebno je kritično u Južnom Walesu. Nastao je totalni haos, i Englezi su sluđeni trenutnom situacijom.

Klizišta su se pokrenula u nekoliko dijelova Engleske, a neki od njih su zarobili stanovništvo, a voda je počela plaviti i domove, to se posebno odnosi na privatn posjede i ljude koji imaju svoja imanja.

U Engleskoj su na snazi ​​četiri upozorenja najviše razine, dok u Južnom Walesu postoje dva takva upozorenja, što znači da postoji veliki rizik za živote stanovnika, koji se nisu nikada suočavali sa ovakvim situacijama.

Mnoge su kuće do kraja poplavljene u Herifordshireu, a stanovnici tvrde da ih je pogodila oluja slična tornadu, iako su vlasti upozorile stanovnike prije pojave oluje kako bi se zaštitile od poplave, posebno u Škotskoj i Walesu.

Lokalni mediji prenijeli su da se rijeka Taf u velškom gradu Pontipol izlila iz korita i da je opasnost prijetila rijekom Nit u južnom Walesu, te su ljudi privremeno iseljeni iz tih rizičnih predjela. Mnoga su sela pogodili uraganski vjetrovi koji dostižu brzinu do 170 kilometara na sat.

Prema posljednjim informacijama, najmanje dvije osobe izgubile su život u Velikoj Britaniji, a deseci tisuća suočavaju se s kaosom izazvanim olujom Denisa, koja izgleda nema milosti ni prema kome. Za sada su otkazani svi letovi iz Velike Britanije, dok se ne stiša cijela situacija.

Preporuke