Ovih dana je u javnost procurio jedan video snimak koji je sve šokirao. Na našem je prostoru takva tradicija da se ujutro čim se oči otvore , prvo pravi kafa , a onda sve ostalo. Dan nije dobro započeo , ako nije započeo velikom šoljom kafe. Jer bez kafe se ne možemo razbditi , osim toga kfein podiže i raspoloženje i koncentraciju.

A ako vam kažemo da ste sa prvom špljom kafe u svoj organizam unijeli i ostatke ni manje ni više nego bubašvabe. Nama nije namjera da vam zgadimo kafu , nego se radi o faktu koji mnogi ne znaju, a nismo ni mi.

 

 

Drštvene mreže su učinile brojne podatke mnogo dostupnijim i pristapčnijim , a jedna od tek rastućih je tik tok na kome ljudi dijele mnogo toga sa javnosti , što nismo znali. Tako smo tek nedavno saznali kako se pravilno otvara boca sa ulje , razne triove i kućanske savjete i još mnogo toga. Eh ovu zanimljivu pomalo odvratnu činjenicu nam je otkrio lekar Karan Radž, koji je na svom tik tok računu šokirao mnoge pratiocie ljubitelje kafe. On se našalio da su bubašvabe pune proteina i da t ne bi trebao biti problem , te da brojne zdravstvene organizacije dozvoljavaju određen procenat bubašvaba u hrani. On je zapravo napomenuo da se u mljevenoj kafi može naći u ekstremnim okolnostima čak i preko 10 odsto inesekata. Ovaj je video potresao mnoge i zgadio im ovaj omiljeni napitak. A radi se naime o tome da kafa u procesu sušenja i pripreme za mljevenje bude na otvorenom pa semože desiti da u nu uđu i razni insekti. Bizarno i čudno , ali lako moguće.