Već smo nekoliko puta pisali o zdravlju i o tome koliko bismo trebali da vodimo računa o njemu te da redovno odlazimo na kontrole i da pazimo čime se hranimo šta pijemo.
Mi generalno nemamo tu tradiciju da odlazimo preventivno kod ljekara, nego odlazimoo onda čim nas nešto zaboli pa smo čak skloni tome da određenu bol trpimo dok ne bude kasno u većini slučajeva.

Isto tako mi za svaku bol riješenje potražimo u tabletama i raznim stvarima, a riješenje ne potražimo u prirodi i prirodnim sastojcima, jer priroda itekako ima riješenje za sve naše probleme.

U današnjem članku ćemo pričati o jednom problemu sa kojim se susreo sigurno svako barem jednom, a to je kurje oko.

Ono predstavlja zadebljanje na koži koje u većini slučajeva nastaje na nozi u predjelu malog i domalog prsta.

Predjeli oko mjesta gdje se nalazi kurjer oko je mnogo bolno, a veliki problem predstavlja i nošenje obuće koja stvara dodatni pritisak i trenje što može biti veoma nezgodno.

Pored toga mjesta isto može nastati na peti, drugiim prstima.
Postoji stvarno veliki broj načina kako da se riješite kurjeg oka, a mi vam u nastavku donosimo jedan recept pooću kojeg se tog problema možete riještii sa samo dva do tri dana.

Za svoj recept je potrebno da imate samo čuvarkuću i flaster.

Potrebno je prethodno da operete sapunom i vodom mjesto gdje se nalazi kurje oko i da ga posušite i onda je potrebno da otkinete jedan list čuvarkuće i da ga zarežete sa strane kako bi se sok iz njega oslobodio i onda da natrljate to mjesto i da ostatak tog lista stavite na tom bolno mejsto i sve pričvrstite flasterom.
Potrebno je da sa tim flasterom ne hodate i da samo ga stavljate kada odlazite u krevet

Ostatak pročitajte OVDJE

Advertisement