Meredit Tabone, 43-godišnja stanovnica Čikaga, kupila je nekretninu u italijanskom selu za samo jedan evro, što u konverziji iznosi 118 dinara. Zatim je nastavila da preuređuje imanje u veličanstven životni prostor koji je ispunio sve njene snove. Za kuću su davane razne ponude, neke i po jedan euro. Međutim, Meredith je naišla na priliku i predala ponudu od 4.400 funti. Nakon nekoliko mjeseci čekanja, obaviještena je da je njena ponuda prihvaćena i da je ona ponosni novi vlasnik nekretnine. U objektu su nedostajali osnovni sadržaji kao što su struja i tekuća voda, a krovni materijal je sadržavao opasan azbest. Za bezbedno uklanjanje azbesta i promovisanje ekološke prihvatljivosti izdvojila je sumu od 750 evra.

Pored početne kupovine kuće u susjedstvu za 27.000 funti, ona je također uložila značajnu količinu vremena i novca da kupi susjednu imovinu i spoji dvije kuće u jednu vikendicu od 3000 kvadratnih stopa. Proces je trajao 46 mjeseci i koštao je 210.000 funti, demonstrirajući njenu posvećenost i odlučnost da stvori svoj idealan životni prostor. Meredith je napravila nekoliko investicija u selu, uključujući kupovinu dvije kuće za goste za 28.000 funti i zapuštenu zgradu od 58.000 funti koju pretvara u galeriju i kafić. Ona vjeruje da će njena investicija od 230.000 funti u kuću od 1 eura na kraju vrijediti 3.400.000 funti kada se završe svi neophodni radovi.

Dok sam bacio pogled na kuću, nisam mogao a da ne primijetim njeno trošno stanje. Ipak, uspio je nadmašiti moja očekivanja na mnogo načina. Kuća je bila prepuna šarma i karaktera koje je bilo nemoguće zanemariti. Svaki kutak krasili su zanimljivi arhitektonski detalji koji su dovoljno govorili o istoriji kuće. Međutim, bilo je prijeko potrebno renoviranje, kao što mi je naglašeno. Nakon što smo prvi put vidjeli imanje, posjedovalo je samo 750 kvadratnih metara zemljišta, nedostajalo mu je osnovnih sadržaja kao što su struja, voda i prozori, a također je bilo kontaminirano azbestom. Unatoč našim početnim namjerama da steknemo skromno boravište za odmor, preuzeli smo zadatak transformacije ove nekretnine u našu vlastitu utopijsku rezidenciju. Predmetna struktura je značajne veličine i zamršenog dizajna, a sastoji se od više prostorija kao što su četiri spavaće sobe, četiri kupatila, kuhinja, dnevni boravak i trpezarija. Osim toga, objektu smo dodali dodatne sadržaje kao što su terase na prvom i drugom katu, kao i spa i vinski podrum. Pored toga, ugrađeni su i kamin i pećnica za pizzu kako bi se poboljšalo cjelokupno životno iskustvo stanara. Po dolasku u Italiju, Meredith se ponovo povezuje sa svojim nasleđem i kulturnim poreklom. Vrativši se u zemlju u kojoj leže njeni porodični koreni, osetila je snažan osećaj pripadnosti i bliskosti.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here