Dragana Mirković je sigurno legenda i kraljica narodne muzike na prostorima bivše Jugoslavije ali i šire. Od samoga pojavljivanja na estradi i muzičkoj sceni znalo se da će ona da bude ovo što je danas.

 

Draganin put je bio poprilično trnovit i buran, no može se reći da je ona uspjela u svojoj karijeri da postane jedinstvena. Nakon udaje Dragane za Tonija Jančića njen život je dobio sasvim drugu dimenziju. Dragana i Toni su već duži niz godina u braku i njihov brak je jedan od najuspješnijih brakova na estradi,a pored toga uživaju i u ulozi roditelja. Dragana je osnivač i DM sat televizije koja je sigurno pionir kada su u pitanju televizije ovoga karaktera,a pored toga ima i svoju agenciju za produkciju video spotova i može se reći da je izuzetno uspješna.

 

Sa Tonijem je otišla u Austriju i žive u Beču, tačnije imaju dvorac u svom vlasništvu.Da bi sve u dvorcu bilo besprijekorno za to je zadužen veliki broj kućnih pomoćnica, tačnije njih trinaest.

Svaka od njih ima svoj zadakat, a jedna je otvorila dušu i progovorila kako je to raditi za Draganu Mirković. Naime ona je izjavila iako je cijela ova situaciju u svijetu svima šok, da ovaj bračni par i dalje putuje spram svojih obaveza. Nakon koncerta Dragana često bude nervozna, a ujutro bude ona stara Dragana.

Iako ima cijelu vojsku kućnih pomoćnica, Dragana svako jutro ustaje i pravi doručak za Tonija, samo ona i isključivo ona.To pokazuje da ona nije nikada zaboravila kako da bude supruga ili majka , te neke stvari ni po koju cijenu ne prepušta drugima.