Ove godine 14.marta je punih 11 godina od smrti naše poznate pjevačice i plesačice Ksenije Pajčin , njena je smrt svojevremeno bila veliki šok za našu javnost ,a  sve se desilo dok je bila  stanu sa svojim vjerenikom , koji je kako se vjeruje prvo presudio Kseniji ,a nakon toga i sebi oduzeo život. Špekulisalo se da je uzrok takvom monstruoznom činu bila ljubomora , jer je ova  pjevačica plijenila pažnju gdje god da se našla , a u skladu sa njenim izgleodm posebno je često to bila pažnja suprotng spola , što navodno njen zaručnik nije mogao da podnese više , pa je odlučio da im oboma presudi. Međutim te stvari nisu nikada dokazane.

 

 

Ksenija je u trenutku smrti bila na vrhuncu svoje karijere , osnos u usponu , jer su joj svi predviđali sjajnu i dugu karijeru , a na nju i njen stol nas najviše podsjeća Jelena Karleuša , a jasno vidimo gdje je Jelena sada. Ksenija je svoju karijeru započela kao plesačica i to joj je išlo i više neg dobro stoga je vrlo brzo osnovala svoju grupu i sa svojom ekipom je na turnejama pratila poznate pjevače poput Dragane Mirković ,na čijem je koncertu jednom prilikom i uzela mikrofon i zapjevala. Draganu je njeno pjevanje i nastup oduševio , stoga je ona izvršila pritisak i ohrabrivala Kseniju da krene i u pjevačke vode. Što je ona naposlijetku i uradila.

Za svoje kratke karijere je izdala nekolio pjesama koje su bile poprilično uspješne , posebno među mlađom populacijom , jer su predsatvljale jedan nvi , svježiji pravac u muzici. Dragana Mirković je kseniji na neki način bila vjetar u leđa i iz tog razloga su one bile vuše od kolegica , bile su na nekin način i prijateljice jer je Ksenija Dragani bila zahvalna za taj trenutak poticanja da se bavi onime što voli. Nakon njene smrti Dragana se povjerila da na otprilike dva dana ranije imala propušten poziv od Ksenije , međutim od svojih obaveza nije stigla da joj ga uzvrati ni ne sluteći kakva će se tragedija desiti. I dan danas se pita da li bi nešto bilo drugačije da se javila i da li je imala neku važnu poruku da joj prenese.