Svjedoci smo da su rijaliti programi na našem području jedni od najgledanijih emisija i programa, koji svakog dana ruše sve rekorde gledanosti u čitavoj regiji.

U ovim programima su sudjelovali veliki broj poozanti ličnosti, aloi ako ćemo iskreno ovaj program imao veoma loš uticaj na mlade generacije i svi mladi ljudi generalno vide uzore u učesnicima rijalitija.

Ono što je isto problem jeste da su svi sadržaji koji se dešavaju unutar tog programi prikazivani u sred bijela dana, a među njima imamo i scene seksa, tuče, nasilja, psovki i koji direktno utiču na to da se djeca u današnjim geenracijama počinju ponašati kao oni.

Upravo zbgo toga je Regulatorna agencija za kommuikacije odlučila da se umješa u sve to, i da mora na neki način da kazne razne tv stanice koje takav sadržaj emituju u toku dana

Prema odluci koju si prije nekoliko dana donijeli od 01. novembra sve emisije koje su okarakterisane kao emisije prisilnog okruženja će se moći samo prikazivati u periodu od 23h do 06 sati.

Predsjednik ovog Udruženja Slobodan Cvejić je istakao kako nije normalno da jedan Kristijan Golubović koji je osuđeni kriminalac se prikazuje u sred bijela dana, još ako dodamo to da je u toku uživog prenosa javno pretio Staniji Dobrojević, međutim vidjet ćemo šta će se desiti od svega toga i da li će biti zabrane da se u toku dana emituju rijaliti programi.

Da li vi pratite Zadrugu ili neki drugi rijaliti i da li se slažete sa ovom odlukom?

Preporuke