SVjesni smo toga da se u Velikoj Britaniji skoro pa uvijek provlači jedna te ista priča a koliko god možda željeli da to ignorišemo, to je priča o kraljevskoj porodici.

Naime, kraljica Elizabeta ima punih 96 godina i skoro uvijek se priča o njoj i njenom zdravlju,  a kada je u pitanju kraljevina Engleska ona je jedna od najmoćnijih država na svijetu i kada je u pitanju njena ekonomija ona je veoma moćna i može se pohvaliti sa visokom stopom poreza koji na godišnjem nivou iznosi preko 50% za strance.

Kada je u pitanju kraljica Elizabeta ona se nalazi na tronu skoro 50 godina i sva pitanja koja su vezana za svijet i Englesku se ona pita, a iako ona izgleda nemoćno pred njom se tresu Škotska, i svi ostali dijelovi Ujedinjenog kraljevstva, a isto tako i cijeli svijet.

Koliko je ona zapravo moćna govori i taj podatak da je ona ona prije samo nekoliko mejseci svog rođenog unuka protjerala sa dvora, jer je on htio malo više slobode.

Princ Hari i njegova supruga Megan sada žive slobodno, ali je on izgubio svoju titulu i sve moguće povlastice.

Ono na čemu je ona insistrirala jedino jeste da sa vremena na vrijeme može da vidi svog praunuka, a on sada živi u Los Anđelesu gdje radi normalan posao, dok je ona svojoj snahi oduzela svo zlato koje je dobila na vjenčanju.

Međutim, svi se pitaju samo jedno a to je kako se ona u ovim godinama još uvijek drži, a postoje navodno priče oko toga da je ona navodno promienila sve organe u svom tijelu i da je nekoliko puta ona mjenjala svu krv.

Ono što je se isto tako pojavilo kao navodi jeste da će ona za nekih šest mjeseci da se povuče i da na svoj 97 rođendan da tron preuzme Princ Čarls.

Da li vi mislite da je ovo dobra ideja? Pišite nam vaše mišljenje?

Preporuke