Sigurno ste se našli u situaciji u kojoj ste pokušali, ali bezuspješno, privući pozornost konobara, to je uvijek svakom jako veliki problem. Sada je Business Insider obavio intervju s 30 konobara iz različitih zemalja. Dakle, pojedinačno su ih pitali kako djeluju u baru i kako možemo dobiti njihovu pažnju, mora postojati neki način. Osim toga, odlučili su podijeliti svoja nekoliko negativnih iskustava gdje su otkrili što se nikada ne bi smjelo raditi kad su konobari u gužvi.Nikad ne smijete mahnuti rukom, jer se tada ne osjećamo ugodno, vjerujte da nikome nije drago kada mu se mahne. Morate doći i dobro razgovarati, a ne biti zaokupljen time što ćete skrenuti svoju pažnju s nas što je prije moguće. Nikada ne smijete stiskati prste jer je to također neugodna situacija.

Također morate znati da niste jedini u baru i da ćemo kad dođemo doći sami, a posebno kad je gužva u kafiću, ne morate uvijek navaljivati i trčati preko reda. Ne morate vikati kad pričekate duže od minute. Zanemarit ćemo vas kad vidimo da iskažete svoju frustraciju prema nama.Ne morate čak ni mahati novcem, već ljubazno ga usmjerite prema nama. Trudimo se koliko god možemo, a ponekad ćemo vam dati do znanja da dolazimo tako da nema potrebe za nekim mahanjem koje je previše. 

Također je važan kontakt očima jer kad pogledate svoj telefon i razgovarate s nama onda to nije baš lijepo, malo nas ponižavate. Savjetujem da nas ne zovete nekim nadimcima i još uvijek volimo kad nas netko pristojno nazove.

 

Preporuke