Prije nekoliko dana se desila smrt poznate beogradske doktorice Violete Anašin , a cijeli slučaj je zaintrigirao Srbiju , ali i cijelu regiju. Svi mediji su pisali o načinu na koji je poznata doktorica izgubila život. Njen slučaj samoubistva je zbunio i mnoge stručnjake , iskusne policajce kao i medicinske radnike.

Naime , doktorica je počinila samoubistvo sa dva uboda noža u predjelu srca. Mnogi stručnjaci su dali svoje mišljenje da je taj način samoubistva moguć u teoriji , ali da ga je u praksi mnogo teže napraviti. Tokom istrage su saslušani i njen muž i sin , te se pokazalo kako njih dvojica nemaju nikakve veze sa njenom smrću.

Stručnjaci su zaključili da su rane toliko duboke , koliko se i očekuje kod samoubistva , te da su dvije rane bile dovoljne za usmrćenje. Također su napravljeni i testovi krvi , toksikološki nalazi da bi se ustanovilo da li je doktorica bila pod dejstvom alkohola ili nekih drugih supstanci , a njen suprug i sin su potvrdili da se doktorica u posljednje vrijeme čudno ponašala.

Preporuke