Treći talas u pandemiji korona virusom hara širom svijeta , situacija nije jednako zastrašujuća kao što je bila u prvom talasu , ali jejednako teška. Vjerovatno nam nije toliko zastrašujua jer mso na neki način navikli na sve ovo što sedešava , na maske , na atvaranja , restrikcije i ograničenja kretanja , sve je to nešto sa čim se narod saživio.

A osim toga posljednjih mjeseci se provodi i aktivna vakcinacija stanovništva , ono što je problematično sa ovom vakcinom jeste što nije dovoljna samo jedna doza nego je neophodna i revakcinacija . pa sam proces protiče znatno sporije. Svketski milijadrer Bill Gejts se osvrnuo na ovu situaciju , i njegove su riječi na neki način optimistične. On kaže da će kraj pandemije u Americi vjerovatno nastupiti pred kraj 2021 , u jesen , kada bi se sve trebalo vratiti u jedan normalan kolosjek. Jer se vakcinacija provodi aktivno i dosljedno , a jedini su problem neke siromašnije pokrajine na kojima treba poraditi , a kada se radi i ostatku svijeta.

On smatra da će proces biti malo sporiji , jer je nekada trebalo čak i to 20 godina da vakcine i lijekovi iz bogatih zemalja stignu u siromašnije zemlje i zemlje u razvvoju , danas je to nešto brže ali ipak nedovoljno brzo , pa on za ostatak svijeta predviđa da će kraj ovog svega nastupit negdje oko kraja 2022 godine. Ono što nas narod pomisli čim se spomene Bill Gejts jeste da on ima nešto sa cijelom situacijom , da stoji iza neke mračne maniplacije , a on je zapravo samo jedan bogataš koji brine za sebe i svoje novce.