U ovo nedjeljno popodne ćemo se malo opsutiti uz jednu veoma zanimljivu mozgalicu, a koja će vam sigurno privući pažnju i doržavati je jer se radi o jednoj mozgalici koja je u isto vrijeme i mistična i zanimljiva. Naime ova ilustracija je izazvala mnogo polemike na internetu, a svi koji su učestvovali iu njenom riješavanju su se svađali oko toga koliko lica vide na njoj.

 

Kada su u pitanju mozgalice već smo ranije pisali o tome kako su one dobre zbog razonode ali i zbog toga što mi rijašavanjem istih aktiviramo naše moždane vijuge i prema riječima stručnjaka jako je važno da svoj mozak održavamo svježim i aktivnim , a anročtio ukoliko zadajemo razne stvari koje nisu dio naše svakodnevnice.

 

Ono što je potrbeno da uradite jeste da je dobro proučite i da je gledate sa pažnjom, pa smo sigurni da će vam se svidjeti.

Naime, na prvu možete da primjetite mnogo lica u krošnji drveta koji dolaze iz raznih uglova, a ukoliko želite ovu mozgalicu možete  ida pokažete svoji ukućanima ili svojim prijateljima kako bi sve ovo bilo zanimljivije.

Ova slika se zove “Slika nacionalnih lidera” i još uvijek javnosti nije poznato ko je naslikao , ali da je uradio jedan dobar posao mto je sigurno.

Naime, na prvi pogled vide se dva lica, a na vama je da otkrijete koliko lica vi vidite.

Vaš komentar? Koliko lica vidite? Pišite nam

Advertisement