Danas ćemo malo govoriti o higijeni, i to pogotovo kod žena koje imaju dugu kosu i koliko je zapravo bitno da se pere kosa, i što je najbitnije na koji način to treba da se radi. Koliko često posežete za šamponom ili regeneratorom? Pretpostavljamo jako puno, jer je to uobičajena stvar, zar ne? Poznata svjetska frizerka i stilistica Julian Farrell otkrila je da iako ne postoje stroga pravila i premda je svačija kosa drugačija, vjerojatno se prečesto pere. To izgleda po imnerciji baš svi rade u današnje vrijeme. U intervjuu za jedan ženski magazin objasnila je da svakodnevno pranje kose može učiniti više štete nego koristi.

Umjesto toga, preporučila je da se to radi svakog drugog ili trećeg dana. “Ako se svakodnevno nanosi šampon, to može uzrokovati sušenje vlasišta, a prirodna ulja nestati, što može dovesti do isušivanja kose”, rekla je Farel.Paul Cusinelo, poznati stilista, rekao je za časopis pod imenom žensko zdravlje da suhu ili oštećenu kosu od raznih preparata ili blanširanja treba prati jednom, najviše dva puta u sedam dana. Prvo pojavljivanje riječi “frizer” bilo je u Europi u 17. stoljeću, a frizersko oblikovanje se smatralo profesijom. Moda kose tog razdoblja sugerirala je da bogate žene nose velike, složene i bogato ukrašene frizure, koje bi održavale njihove osobne sluškinje.

Bilo je to u Francuskoj, gdje su muškarci prvi započeli sa stiliziranjem ženske kose i mnogi ugledni frizeri bili su muškarci, što će se nastaviti u moderno doba. Prvi frizerski salon u Francuskoj otvoren je još 1658 godine.

Preporuke