Mnoge predmete koje svakodnevno koristimo , zapravo ne znamo koji je njihov pravi naziv. Ovaj predmet koji vam donosimo u današnjem članku , većina koristi u svojim domovima , i svakodnevno ga viđamo , ali malo ko zna kako se on zaista zove.

Riječ je o metalnom „štriku za veš“ , kako ga mnogi zovu. Naime , u današnjim domaćinstvima je sve češća upotreba električnih sušilica za veš. Osim što mnogo troše električnu struju , one nikako nisu dobre ni za našu odjeću , jer joj dugotrajnim sušenjem smanjuje vijek trajanja , tako što oštećuje tkaninu.

 

Odjeću je najbolje sušiti na suncu i svježem zraku. Čak i kada je zimsko doba i nemamo sunčanih dana , poželjno je odjeću iznijeti napolje na minus . Na taj način će se odjeća zaledit potom osušit i mnogobrojne bakterije će biti uništene. Nije poželjno veš sušiti u kući na ovoj spravi kojoj mnogi ne znaju ime.

Ovih dana na Facebook stranici „Jezičke nedoumice“ , a odgovori su i više nego urnebesni. Ispostavilo se da niko ne zna kako se ustvari zove „konstrukcija“ sa slike. Mnogi su davali različita imena onako kako ih oni koriste u svojoj kući.

Advertisement