Genius Puzzles je stranica koja često postavlja mozgalice koje mogu biti itekako zanimljive, a privuku i pažnju čitalaca. Pokrenu se rasprave na mnogim mozgalicama, odnosno čiji odgovor je tačan, pošto svi misle kako su upravu.

Oni su nedavno postavili mozgalicu čije rjeđenje je mnoge naljutilo. Mnogo je odgovora bilo, ali svako bi uspio odgovoriti tačno na pitanje. Glasilo je: Koja čaša piva će se prva napuniti, bilo je i previše odgovora, griješili su mnogi pošto se nicu koncetrisali na sliku, pa su tako pogrešne odgovore davali.

Mnogi su raspravljali koji će se broj čaše napuniti prvi, tačan odgovor krije se u tome kako flaša ima češ, zatvorena je ona, nijedna od navedenih čaša se ne može napuniti dok se ne otvori ponovo flaša. Naljutilo se mnogo učesnika zbog ovoga, ali je manjak pažnje bio samo u pitanju.

Ako i sami ne znate odgovor, najbolje će biti za vas da pogledate ovaj video zapis, gdje ćete moći sve vidjeti. U nastavku vam ostavljamo da pogledate i sami:

Šta kažete vi na ovo? Da li ste dobili tačan odgovor, ako ste rješavali prije nego ste pogledali video zapis. Ako želite ovakve članke, recite nam, a mi ćemo ubuduće redovno da pišemo o ovakvim stvarima, nadamo se da vam se dopada način na koji radimo, ostanite i dalje uz nas, trudit ćemo se da vam budu zanimljivji članci sa ovim mozgalicama, gdje malo aktivirate i moždane vijuge, razvijate ih na ovaj način.

Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljima, da vidimo znaju li oni odgovoriti na ovo ili ne

Advertisement