Pandemija korona virusa hara planetom već dvije godine. Ovaj virus se toliko brzo širio i imao priliku da se razmnožava, da je prošao kroz evoluciju u samo dvije godine i time je rezultiralo mnogo novih sojeva. Najnoviji soj je trenutno omikron soj koji pravi probleme širom svijeta jer je puno zarazniji. U SAD-u je jedan dan bilo čak milion novozaraženih, a projicira se da će 50% Evropljana biti zaraženo uskoro, što i potvrđuje činjenica da je Francuska nedavno imala oko 300.000 novozaraženih u samo jednom danu.

Naime, ispostavilo se da je nauka opet upravu i da oni koji su vakcinisani s dvije doze i buster dozom imaju sve predispozicije da prođu što manje okrznuto u borbi s ovim novim sojevima. Naravno, činjenica je da ovaj virus nije toliko opasan. Ali, nikako ne treba zanemariti opasnost ovog virusa jer on sa sobom nosi novije simptome koji ranije nisu viđeni na taj način.

Doktor Robert Kingli je izjavio da ako imate groznicu, izgledate dehidrirano i imate jake bolove u grudima kao i kratak dah, sigurno ste zaraženi omikron varijantom koronavirusa. Ono što vi možete učiniti jeste da se vakcinišite, i da se pazite.

Advertisement