Već smo nekoliko puta pisali o tome koliko je je jako važno da brinemo o svom zdravlju, a nekako je to postalo mnogo važnije u ovo doba kada vidmo kakva je situacija sa pendemijom korona virusa u svijetu.
Naročito je bitno naglasiti da su svi zdravstveni sistemi stavljeni na raspolaganje kovid pacijentima, tako da ukoliko dođe do toga da imate neku bolest koja nije primarna i hitna morali biste da odete privatniku, a odlazak kod njega u velikom broju slučajeva može mnogo da košta.

Upravo iz tog razloga bismo trebali da o svom zdravlju povedemo računa, i da svoj imunitet ojačamo to ne samo zbog korona virusa nego i zbog hladnijih mjeseci koji su pred nama a a za koje znamo da su mjeseci virusa i prehlade.

Naime, kako je došla jesen došlo je do toga da je svaka kuća ,spremila zimnicu i ono što možemo sa sigurnošću reći jeste da ne postoji kuća koja je nije spremila. Spremaju se razne zimnice a nekako neizostavna je kiseli kupus.

Ova namirnica je jedna od najjeftinijh namirnica koje se mogu ukiseliti, ali isto tako kiseli kupus ima veoma široku namjenu, pa se od toga mogu praviti sarme, razne druge čorbe, ali o oraviti razne slaate.

Kislel kupus nema nikakvih dodataka osim soli i vode, a i upravo zbog toga on je jako zdrav, a u kiselom stanju je poznat po tome da ima velike količine vitamina C.

Naieme prema riječima stručnjaka samo 100 grama kisleog kupusa sadrži mnogo više vitamina C nego 100 grama limuna.

U kiselom kupusu se pored vitamina C nalazi i fosfor, folna kiselima, a kada je riječ o rasolu, on je veoma pogodan za ljude koji imaju dijabetes.

Vaš komentar? Dali ste vi ukiselili kupus? Pišite nam,

Preporuke