Zarađuje više od predsjednika

Na Instagramu također možete i zarađivati, pored toga što imate opciju za objavljivanje fotografija, ali pod uslovom da imate veliki broj pratioca.

Instagram nije samo mjesto gdje možete objavljivati svoje fotke sa doručka ili prekrasnu fotografiju na kojoj je prikazan zalazak sunca – u današnje vrijeme je to također i dobar odabir za poslovnu priliku, a ukoliko ste Kim Kardašijan, može vam pomoći da zgrnete poprilično veliku lovu.

Prema nedavnom izvještaju sa stranice STAT, Kim zarađuje više nego predsjednik tokom cijele godine, i to za samo jednu objavu na Instagramu!

STAT je dobio ugovor između kompanije Duchesnay USA i njene kopanije Kimsaprincess, u kojem stoji da će joj isplatiti pola miliona dolara za jednu objavu.

Upravo tako, jedna objava kojom promoviše pilulu protiv jutarnje mučnine donijela joj je zaradu od 500.000 dolara – a predsjednikova plata je 400.000 dolara. Objava je iz 2015.godine za Duchesnay USA, kompanija koja proizvodi pilule Diclegis, a koje su izrađene s ciljem da pomognu ublažiti mučninu i povraćanje, povezane sa trudnoćom.

Evo i te gloriozne objave koja se Kardašijanovoj isplatila pola miliona dolara.

Ipak, u objavi nisu spomenuti rizici uzimanja lijeka, zbog čega je Administracija za lijekove i hranu poslala pismo kompaniji Duchesnay USA i zahtijevala od njih da kompanija više ne koristi Kim za promovisanje putem društvenih mreža.

Ali, Duchesnay USA i Kim nastavili su suradnju, a prodaja Diclegisa čak je i značajno porasla u jesen 2015.

Sekunda posla – i odmah stiže zarada od pola miliona dolara… nama to zvuči kao ispunjenje snova. Pravo ludilo!

Preporuke
Loading..