Ana Brnabić je prije par dana u Skupštini Srbije zajedno sa svim ministrima nove vlade Srbije položila zakletvu, te se obavezala na odanost prema Republici Srbiji, kao i da će uspješno čuvati Ustav i zakon Srbije. Ovaj događaj je popraćen od strane velikog broja kamera, kao i medija, ali bilo je tu i mnogo osoba iz svijeta politike, kao i bliskih ljudi premijerki Srbije. Tu je bila i partnerka premijerke Srbije, doktorica Milica Đurđić, a sa njom je bio i njihov sin Igor koji ima tri godine.

Ana je tokom davanja zakletve u par navrata mahala prema galeriji gdje su bili Milica i njen sin, i drugi članovi njene porodice. tako su novinari uspjeli da zabilježe ijedan poseban trenutak, koji je po mnogima zlata vrijedan, a na toj fotografiji se vidi kako Brnabićka nosi svoga sina u naručju, te vjerujemo da će se ova fotografija Ani posebno svidjeti.

Fotografija pokazuje mnoge emocije koje postoje između Ane i njenog sina, a Igor je pretrčao preko pola sale da bi Ani stigao u zagrljaj, da bi ga Ana podigla i tako su se neko vrijeme grlili i pričali. Prije toga se u Skupštini dva dana vodila rasprava, te su poslanici nakon toga glasali o povjerenju novoj vladi, a sve se to desilo javnom prozivkom, a ukupno je 225 poslanika imalo priliku da prisustvuje ovome činu

157 poslanika je dalo glas za novu vladu, dok je 68 bilo onih koji nisu dali povjerenje ovoj vladi, dok suzdržanih nije bilo. Polaganju zakletve je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je isto rekao par uvodnih, ali i završnih riječi na ovom događaju.

 

 

 

 

 

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here