Kako se pravi zaprška: Mnoge domaćice ne znaju pravu caku - Lifesytledom

Kako se pravi zaprška: Mnoge domaćice ne znaju pravu caku

Malo je ljudi koji znaju da se zaprška mora kuhati barem 20 minuta, a to je prava veličina brašna i masti.
Iako se danas  sve više koristi ili svodi na minimum, mnoga jela su i dalje nezamisliva bez njih, jer pridonose gušćenju, a sastojci u njima su bolje povezani.

Razlog za izbjegavanje  leži u njihovoj šteti starijim osobama, ali se ta štetnost može izbjeći umjerenom upotrebom brašna i masti.

Zapršla je izrađena od iste količine brašna i masnoće polu-brašna. Za bijelu juhu ili kobasice koje zahtijevaju lagano  uzima se maslac, margarin ili biljna mast, a za obična jela sa žutim šindrom može se uzeti ulje ili svinjska mast. Obično se postavlja kao posljednje sredstvo u obroku; Nakon toga, moguće je dodati samo svjetlije začine.

Kako započeti:

Zagrijte određenu količinu masti u papriku na peći i dodajte odmjerenu količinu brašna. Kada se brašno počne pržiti, pjena se zatvara. Za bijelu zapršku brašno se ne smije dugo pržiti, tako da ostane bijelo. Za običnu hranu, brašno se peče dok ne postane smeđe, a zatim ga treba pažljivo razrijediti pripremljenom hladnom tekućinom; Kako se ne bi napravila čekinja, tekućinu treba malo sipati, uz stalno miješanje, dok se ne dobije glatka pulpa koja se dalje razrjeđuje do željene gustoće.

Također se mogu koristiti vruće tekućine, ali u tom slučaju moraju se još lakše miješati.

Zapršku je potrebno kuhati najmanje 20 minuta, a za krem ​​juhu i umak do pola sata, kako se ne bi osjetio miris sirovog brašna

Categories: Najnovije

Leave A Reply