Već ste svi upoznati sa time da su prošle sedmice održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini i koji su bili zasigurnp jedni o  najuzbudljivih izbora u proteklom periodu u ovoj državi,
Naime razlog za sve to jeste pobjeda Draška Stanivukovića koji je skinuo Igora Radojičića bivšeg gradonačelinka Banja Luke i člana stranke SNSD Milorad Dodik i time prekinuo vladanje ovim gradom preko dvadeset godina-

Naime, Draško Stanivuković je pobjedio sa velikom prednošću a to je Milorada Dodika itekako naljutilo. pa je on čak prijetio i građanima ovog grada kako će im prestati davati sredstva i finansiranje ovog grada.

 

Iako mu je to pošlo za rukom, on je i najmlađi gradonačelnik ovog grada u historiji tog grada jer on ima samo 27. godina.

Naime, on je i ranije bio poznat javnosti naročto po tome što se javno suprostavljao MIloradu Dodiku i provocirao ga , pa ga je čak jednom prilikom i ministar Lukaš udario pesnicom u lice na sjednici.

Kada je riječ o Drašku on je rođen u Banja Luci i tu je završio osnovnu i srednju školu školu, a i tu je upisao i ekonomski fakultet, ali ga nikada nije završio jer je stigao do druge godine, ali je on obećao kako će završiti fakultet čim postane gradonačenlik tog grada, a sada kada je to ispunio čekamo diplomu.

Onj naime pripada jednoj od najbogatijih porodicia u Banja Luci, a mediji su se posebno zainteresovali za vilu u kojoj on živi.

Naime, vila je u vlasništvu njegovog oca a ona je toliko luksuzna da su se i maturanti nekoliko puta fotografisali u njoj, a tu je čak i snimano nekoliko muzičkih spotova, a ono što je zanimljivo da za to niko nikada nije tražio nikakvu naknadu.

Naime, cijelu unutršanjost je otkrio jedan korisnik društvenih mreža koji je pretraživao na stranici izvođača radova, a koliko je luksuzna svjedoče i mozaici na podu koji su izrađeni od 24 karatnog zlata.

Pogledajte i sami i i procjenite.

Preporuke