Znam da naši ljudi već zadnji 20 ak godina pokušavaju pronaći bolji život u zapadnim zemljama, a to se posebno vidjelo posljednjih godina. Tamo mnogi uspijevaju pronaći bolji posao, osnovati obitelji i mnoge žive živote kakve nikad ne bi mogli imati na Balkanu. Svi trče u tu Njemačku, ali iskustva pokaazuju da je tamo na kraju krajeva ipak dobro. Rođen sam u malom gradu u Bosni  i Hercegovini, i trenutno živim u Beču. Bila sam toliko razočarana, da uopšte nisam znala odakle započeti. Idući tjedan moj suprug i ja idemo u Bosnu posjetiti roditelje, a danas mi je rekao da on ne želi da ide, a naredio mi je da odem autobusom u Bosnu i da se više ne vraćam u Beč. Odmah sam planula jer nisam znala zašto mi to govori, nisam znala zašto me tjera da odem. “

“Kad sam ga zamolila za objašnjenje cijele te situacije, rekao mi je da ja kradem od njega i to je bio razlog njegovog ponašanja. Toliko me pogodilo jer je smatrala krađu da sam povukla 100 eura s njegovog računa kako bih kupila poklone za roditelje, sestru, brata i njihove.Odvratno, jer kad odemo kod njegovih roditelja i njegove obitelji, može se potrošiti samo 300 eura bez da razgovaramo. Još uvijek me natjerao da mu dam sve račune kako bi mogao vratiti sve poklone koje sam kupila. 

“Naime, u braku smo tri godine, a ja još uvijek nisam rodila nijedno dijete jer imam manjih zdravstvenih problema i on je rekao da moramo imamo djecu. Ali opet, ne zato što ih želi imati, već zato što može primati dječje doplatke na svu tu djecu koju bi mu rodila. 

Preporuke