Nisu rijetke situacije da roditelji svojoj djeci daju iena po nekim svojim idolima, po slavnim ličnostima, likovima iz romana, iz filmova, a sve iz želje da i njihovi nasljednici, uz pomoću imena povuku slavu i osobine svojih imenjaka.  Kristijano Ronaldo i Leo Mesi, osim u zemljama španskog i portugalskog govornog područja, a gdje su to imena slavnih fudbalera isto tako odrastaju i u našem komšiluku, te su zbog toga postali zvijezde u regiji. Kristijano Ronaldo i Leo Mesi Stojanović imaju devet godina, žive u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj i imena su dobili jer su im očevi strastveni obožavatelji Barselone i Real Madrida:

“Navijamo za te klubove ja i brat. Kad je supruga ostala trudna, odlučio sam odmah da ću to ime dati svom sinu – Leo Mesi, brat je isto tako odlučio da mu sin bude Kristijano Ronaldo”, kaže otac Lea Mesija, Željko Stojanović. Mesi je malo sramežljiviji, dok Ronaldo nije, Leo ima mnogo bolji šut, a Kristijano je odlični tehničar, a kada porastu želja im je da postanu fudbaleri i da budu slavni kao svoji imenjaci: “Leo Mesi mi je dobar kao prijatelj, a i kao igrač”, kaže Kristijano Ronaldo o svom bratu. Ipak, kada im na turnirima pročitaju imena, svi ostanu u nevjerici, pa je tako bilo i u školi:

“Učiteljica je isto bila malo iznenađena otkud nam je ta ideja bila da damo takvo ime. Rekli smo samo da smo tako odlučili i to je to. Dok je bio El Klasiko i dok je bio Mesi u Barseloni, a Ronaldo u Real Madridu, mi se svi skupimo, ja navijam za Barselonu, brat za Real Madrid i gledamo zajedno. Svađe bude, ali više navijanja”, dodaje Željko. Pošto oba dječaka treniraju fudbal te imaju velike snove, možda se i desi da za reprezentaciju Hrvatske jedno zaigraju Mesi i Ronaldo

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here