Jučer sam odveo sina kod zubara: Morao je popraviti par zuba - Lifesytledom

Jučer sam odveo sina kod zubara: Morao je popraviti par zuba

NE POSTOJI OSOBA NA SVIJETU KOJA SE NE BOJI OTIĆI KOD ZUBARA, PA MAKAR TO BIO I OBIČNI PREGLED, PREVENCIJE RADI. ČAK I ONI STARIJI IMAJU TAJ NEKI UROĐENI STRAH OD BIJELOG MANTILA, I ZUBARA KOJI U VAS UPERI LAMPU I KRENE SA PREGLEDOM. ONI NEŠTO MALĐI, U POSJETRU ZUBARA IDU SA SVOJIM RODITELJIMA, A JEDNU TAKVU PRIČU DONOSIMO VAM U NASTAVKU. sad-man

“Prije par dana sam morao odvesti sina u zubnu polikliniku da uradi redovan pregled, i da popravi par karijesa koji su polako počeli da nagrizaju jedan zub. Dok sam bio u čekaonici sa njim, doktorica je prozvala jedno ime. To ime me je u najmanju ruku zabrinulo, evo o čemu se radilo. 

On je prošitao ime, Ana, neću govoriti koje je prezime bilo u pitanju, jer smo zajedno išli u Srednju školu, koju usput nikada ne bi završila da nije imala bogate roditelje. Tada sam shvatio, da je ona u biti doktorica koja će raditi zube mome sinu, ona je postala doktorica.

sad-man

Nisam nikako mogao zaspati kada sam došao kući, ja kao jedan od najboljih učenika u generaciji nisam imao stalno zaposlenje, a Ana, koja se provlačila kao kroz iglene uši u školi, danas je poznata zubarka, i zarašuje jako lijep novac, 

Samo da me je imao ko školovati i ja bih danas imao isto tako dobar posao, a što je najgore, ni ja nemam uslova školovati svoga sina.

Categories: Najnovije,Zanimljivosti

Leave A Reply