Nakon jučerašnje smrti poznate glumice Nede Arnerić, danas je nas napustila još jedna glumačka legenda. U Splitu je u sedamdesetoj godini života preminuo glumac i bivši ravnatelj Gradskog kazališta mladih Vladimir Davidović Bobo, piše Slobodna Dalmacija.Talentirani erudit, bivši sudac, bio je vezan za kazalište od ranog djetinjstva. Njegova majka je poznata glumica Magda Matosic, a s njom je obožavao kazalište, baš kao i njegov brat Sveto, svim dušom i tijelom bili su u glumi – obojica su išla u kazališne vode iz pravne profesije, jedna u dramu, a druga u operu.

U obitelji Boba Davidovića bili su glumci, ali i odvjetnici i suci; govorio je da je nakon starijeg rođaka stvorio jednu od svojih najpoznatijih uloga, kariranog suca iz filma „Mala vaga“ Marka Uvedića, jako gledana njegova rola. Sam je postao pravnik, kasnije sudac i povremeno je nastupao u kazalištu sve dok nije stigao do točke kad je morao birati i odrediti svoj životni put. Rekao je da odluka nije teška; volio je slušati svađe oko ometanja imanja, koji su mu blokirali put ili ga ometali za metar njive. Kao redatelj, vodio je Kazalište mladih kroz ratne godine i u to je vrijeme često vodio glumce na gostovanja.

Davidović je bio izuzetno talentiran glumac, odličan na splitskom narječju, kao izvorni govornik i čovjek sa jakim karakterom, ali jednako uvjerljiv i moćan na polju književnog standardnog jezika. Podsjetimo, sinoć je potvrđeno da je slavna domaća glumica Neda Arnerić preminula u dobi od 67 godina.

Preporuke
Loading..