Već smo u prošlom članku pisali o tome da su se održali izbori u Sjedinjenim Američkim Dražavama i da još uvijek ne znamo ko je pobjednik i ko je novi predsjednik, a upravo je javnost obavještena da je došlo do proglašenja rezultata te da je prema njima novi predsjednik Joe Biden.

Kada su u pitanju bili ovi izbori, oni su bili mnogo interesatni, a na nekim biračkim mjestima je morala i policija da interveniše, pa su morali u nekim periodima da brane one ljude koji broje glasove jer je veliki broj pristalica Trumpa, koji očigledno nisu bili zadovoljni kako se odvija situacija sa rezultatima, pa su napadali biračka mjesta gdje su se brojali glasovi.

Na samom kraju Biden je osvojio potrbenih 270 elektorskih glasova, ali bili smo svjedoci da je Trump nakon prve izborne noći proglasio pobjedu iako se u drugim državam još nisu prijavili rezutlati, ali kako smo vidjeli da se situacija iz sata u sat mjenjala i na kraju je ispalko potpuno drugačije.

Naime, Biden je nakon nekoliko dana brojanja osvojio ključnu državu Pennsylvaniju, a CNN je objavio da je Biden osvojio potrebnih 20 elektorskih glasova iz te države.

Ono što moramo priznati niakd nije trajalo ovoliko dugo brojanje glasova i nikada Amerika nije bila ovako podijeljena, a posebno je zabrinulo to da su mediji izvješatavali o tome da psotoj velika mogućnost da se desi građanski rat, a naravno to niko nikad ne bi volio.

Kada je u pitanju Trump, on još uvijek nije izašao u javnost i još uvijek nije priznao poraz,. a on je sam najavio kako će sudskim putem tražiti da se glasovi ponovo prebroje, a neki smatraju kako planira da poništi ove izbore i organizuje nove.

Kako god da okrenemo vidjet ćemo kakva će situacija biti, a Amerika ima novog predsjednika i vidjeti ćemo kakva će njegova politika biti vezana za Balkan.

Pišite vaše komentare?

Preporuke