Svjedoci smo da u poslednje vrijeme nikako ne možemo pročitati ili čuti neke lijepe vijesti. Naslovnice su pune pričama o korona virusu, strašnim saobraćajnim nesrećama, nestancima, samoubistvima, ubistvima. U današnjem članku vam donosimo nimalo prijatnu priču, a o čemu se radi pročitajte u nastavku.

Radi se o tome da se u Španjolskoj sudi jednom mladiću koji je optužen da je počinio strašno ubistvo. Kako pišu tamošnji mediji on je ubio svoju majku, raskomadao je njeno tijelo i čak je i pojeo neke dijelove, te je također i psa hranio sa tim. Kada su njeni poznanici postali zabrinuti jer im se ne javlja na telefon, a ne viđaju je, odlučili su pozvati policiju koja je odmah otišla do njenog stana.Detektivi su po ulasku u stan pronašli dijelove njegove majke, koji su se nalazili u plastičnim posudicama raspoređeni po cijelom stanu i u frižideru.

Tamošnji lokalni mediji su pisali kako je mladić izrezao tijelo na više hiljada komada, a zatekli su i mladića kako neke dijelove tijela kuha. Policajci koji su došli na vrata su pitali da li je njegova majka tu, na šta je on odgovorio “Da, moja majka je tu i mrtva je”. Alberto Sanchez je uhapšen, a na početku suđenja je tvrdio kako je čuo glasove koji mu govore da ubije svoju majku, a tvrdio je da su glasovi pripadali njihovim komšijama i poznanicima. Također je tvrdio kako se ne sjeća ubistva niti komadanja tijela. Ovom 26-godišnjem momku prijeti od 15 godina do doživotne kazne zatvora za ovo stravično ubistvo koje je počinio.