Taman što smo pomislili u posljednjem periodu da je napokon došlo do stabilizacije vremena barem tokom ljetnog perioda, nakon konstantnih kiša, sada ponovno dolazi do velikih problema za čitavo područje Balkana. Naime, meteorolozi već najavljuju nove vremenske nepogode, pa se čini da jesen neće biti bez padavina, a lijepog vremena se samo možemo sjećati. U prilog ovome govori i da je ovih dana prisutna velika vlažnost u zraku i sparina koja itekako ne pogoduje hroničnim bolesnicima i starijim osobama.

Nažalost, jučer su iz Hrvatske stigle veoma loše vijesti, jer je na teritoriji Međimurja došlo do velikog nevremena koje zahvatilo čitavo područje, ali i okolicu. Naime, veliki broj građana izjavio je kako je olujni  vjetar nosio sve pred sobom, pa je čak bila velika šteta i na krovovima i dalekovodima, koji su bili iščupani iz zemlje. Najgore je prolo mjesto Đurđevac, a u centru te opštine je pričinjena najveća materijalna šteta. Vjetar je bio preko 70 kilometara na sat, a čak su iščupana i drveća, koja su nošena zajedno sa kontejnerima po ulicama. Ipak, to nije bilo ono najgore što ih je zadesilo, jer se usred svega pojavila i velika vodena bujica u kojoj su mnogi ostali zaglavljeni u svojim automobilima.

Nakon ovog nevremena, komunalni radnici su imali pune ruke posla, a raščišćavanje grada je trajalo nekoliko sati. Iz meteorološkog zavoda poručuju kako bi se stanje trebalo danas stabilizovati, ali još uvijek nije sigurno da li će doći do novih padavina. RHMZ republike Srbije upozorio je građane da se ova oluja sada kreće prema istočnom dijelu te zemlje, te apeluju na ljude da smanje kretanja i zaštite se što je više moguće. VIDEO pogledajte OVDJE

Preporuke