Migranti su već neko vrijeme glavna tema u cijeloj našoj regiji. Problemi su nastali kada su europske zemlje počele da zatvaraju svoje granice , i da vraćaju migrante na Balkan. Mada je njima Balkan bio samo na njihovoj ruti , i nisu imali namjeru da se ovdje zadržavaju , ali sada nemaju izbora.

 

Veliki broj migranata iz Sirije , Afganistana , Iraka , nemaju gdje dalje , te se moraju zadržavati u Srbiji , Makedoniji , Bosni i Hercegovini. Svaki dan zbog migranata imamo sve veći broj nemilih scena i nasilja u kojima su oni glavne uloge.

Zadnja žrtva migranata je jedna mlada djevojka iz Sarajeva , koja se zove Iman Fagan i ima samo 24 godine. Tog kobnog dana je bila u blizini tržnog centra u naselju Dolac , tada ju je grupa migranata napala. Sve se desilo 8 juna , oko 2 sata popodne. Trojica migranata su joj prišla s leđa i počeli da je tuku. Najviše su je udarali bokserima u predjelu stomaka i to takvom jačinom , da je počela da povraća. Spasio je jedan taksista koji ju je odmah odveo u bolnicu , a migranti su pobjegli.

Preporuke