Današnji članak ćemo posvetiti jednom dijelu tojela, o kojem ljudi možda i ponajviše ne vode brige. O njegovoj higijeni se gotovo nikako ne vodi briga, kad se čovjek tušira on najmanje pažnje pridaje baš pupku. Međutim, pupak itekako mora biti čist jer je jako nepristupačan i veoma lako baš iz tog razloga se može i inficirati.Danas ćemo također govoriti i o samom obliku puka, koji zna nekada jako puno reći o vama samima, kao i vašem trenutnom zdravstvenom stanju. Ako imate kojim slučajem pupak koji je izbačen poput dugmeta, njega je jako lako oprati tako da ste sretnik, ako je on kojim slučajem baš posebon ispupčen, znači da ćete imati itekako problema sa kilogramima. 

Osobe koje imaju i više nego ispupčen pupak imaće i više nego problema sa gripom, prehladama, i raznim vrstama viroza. Oni pod hitno trebaju poraditi na svome imunitetu. Najveći broj ljudi, procentualno u svijetu imaju uvučeni pupak, i oni uglavnom imaju probleme sa kilažom. Probava je njihov glavni problem, na kojoj trebaju što prije da porade. Imamo osobe koje imaju pupak u obliku badema. Takve osobe imaju probleme sa mišićima, kostima kao i kardiovaskularnim problemima. Sve osobe koje imaju pupak u obliku slova U, mogle bi imati problem sa raznim bolestima kože kao i sa samim bubrezima. Pijte što više tekućina i čajeva. Savjet je to doktora, koji itekako imaju veze sa zdravljem samih bubrega.

Kakav je vaš pupak, pišite nam u komentarima je li možda drugačiji od danas navedenih? Čistite ih štapićima za uši. Ostanite kući…

Preporuke