Poznati kuhar svjetskog glasa, AmerikanacRas Adams otkrio je na društvenim medijima zašto, uvijek prije dolaska obroka, konobari donose u restorane peciva, kruh neko drugo peivo, a ispada da su to neke logične stvari. Prvo, jedenje ovih peciva učinit će vas žednima, a žedan čovjek naručuje piće ili neko rshlađenje, tak oda jednim udarcem bija 2 muhe. Čak i ak one ćelite piti nešto gazirano, tada ćete biti prinuđeni da naručite.I na kraju, posljednji razlog zbog kojeg ljudi u restoranu uvijek trebaju biti zainteresirani, a prije svega, važno je da stalno jedu, a ovaj put je riječ o kruhu, a to pomaže konobarima da ih svaki trenutak ne zovu, nego ostave u korpici pa čak i viška. 

Neki od korisnika društvenih mreža složili su se s ovim kuharom i rekli su da isto rade kada su u restoranu i da su uvijek sretni kad dobiju peciva prije jela i da ih to često tjera da im ostave i bakšiš nakon svega.Dijelio je iskustvo sa svima njima i bivšim vlasnikom restorana po imenu Joe Colella, koji je rekao da se ne treba lupati glavom o ovom pitanju i da je glavni razlog zašto se gostima daju peciva prije jela, usporiti njihov red i tako da kuhari imaju vremena pripremiti sve narudžbe na vrijeme.

To nema nikakve veze sa ljubaznošću kod konobara da bi vam donijeli hljeb na vrijeme, ali ovim trikom, posebno kad su gužve, spašavaju sebe i kuhare. Koliko vi često jedete po retoranima, i koliko možete hljeba količinsi da pojedete?

Preporuke