Danas govorimo o koži, ljudskom organu koji je jako bitan, ali je isto toliko osjetljiv, i stoga se treba paziti kako se sa njime rukuje. Kožu morate njegovati jer i najmanje oštećenje iste, može dovesti do pojave jakih i velikih oboljenja. Danas govorimo o nekim pojavama na koži, koje su indikator nekih oboljenja, i zbog kojih morate reagovati odmah na vrijeme. Prva i osnovna stvar ako kojim slučajem imate tu mor, je to da imate otežano disanje, gubite dah. MOžda nije razlog problem sa plućima? Idite doktoru, i što prije provjerite vaše zdravstveno stanje. Bol u plućima koji ide prema gore, je jedan od prvih simptoma tumora na plućima. Možda ipak nije bronhitis u pitanju, brzo do doktora.

Česte temperature i infekcije? Ovdje je veoma lako moguće da imate tu mor krvnih ćelija, koje počinju iz samog srža vaših kostiju. Ova bolest se zove leukemija. Ako imate poteškoće sa gutanjem, onda je veoma lako moguće da imate tu mor jednjaka ili grla.Idemo dalje sa simptomima koji se pojavljuju u vašem tijelu. Pretjerano pojavljivanje modrica po tijelu može biti jako veliki indikator. Nešto se dešava s vašim trombocitima i crvenim krvnim zrncima. I ovo je očiti znak da možda imate le ukemiju. Slabost i umor?

Ovo ako traje konstantno i gotovo svaki dan, može također biti jedan od znakova le ukemije ili nekog drugog tu mora u vašem organizmu?

I za kraj rektalno krvarenje ili slučajno krv u stolici? To je i više nego očiti primjer tu mora debeloga crijeva. Obavezno posjetite doktora.

 

 

 

 

Preporuke