Ukoliko smo u ljetnom periodu uspjeli da skinemo neželjene kilograme i da lijepo izgledamo tokom ljetnih mjeseci, svjesni smo toga da jedolaskom jeseni i hladnijih mjeseci, kao i zime na trpezu dolaze jela koja su jača i teža u odnosu na ona ljetna i proljetna.

Upravo zbog toga mi bismo morali da povedemo računa o našoj ishrani kako opet ne bismo imali problema sa težinom kada dođe proljeće.

Upravo zbog toga vas pozivamo da izbjegnete grešku koju veliki broj ljudi radi i imajte savršenu težinu i tokom zimskih mjeseci.

Naime, u današnjem članku vam donosimo jednu vrstu dijete koja je prije svega jako zdrava, a ona će vam dati dovoljno energije za zimske dane, a ono što je karateristično kod ove dijete jeste da ona ne zahtjeva mnogo odricanja i ishrana je stvarno šarolika.

Kada je u pitanju doručak, možete da pojedete kajganu, zobene pahuljice ili možda sendvič od intergralnog hljeba ii pilećih prsa, a isto tako dodajte malo i salate.

Ono što morate znati jeste da izbjegavate peciva od bijelog brašna, kao i slatka pića kako što je čokoladno mlijeko.

Kada je riječ o ručku jedite neku vrstu kombinacije mesa i sezonskog povrća, a ono što se preporučuje jeste da jedete ribu namjanje tri puta sedmično, dok u ostalim danima možete da jedete govedinu, piletinu i svinjetinu.

Za večeru možete da pojedete tunu ili možda neko drugo meso i kao dodatak tome uzmite neko sezonsko povrće koje je puno vitamina, kao što je špinat i tako dalje. Važno je da izbjegavate pice, lisnato tijesto.-

Kada je riječ o užini , ona se preporučuje i to dva puta dnevno, a uvijek jedite neko voće.

Isto tako jako je važno napomenti da pijete i vode kako biste ostali hidrirani.

Koji je vaš komentar?

Preporuke