Vraćamo se u par godina unazad, i govorimo o domaćim serijama koje se i danas dan gledaju. One su na nas definitvno ostavile veliki trag u našem djetinjstvu. Da krenemo od onih najstarijih, koji su svoje odrastanje proveli uz Žikinu dinastiju, a oni glumci koji su glumili u ovoj seriji nas polagano napuštaju, i od nekoliko glumaca, samo njih par je još uvijek u životu.

Nakon toga još jedna serija koja je bila veliki hit Tesna koža, također jedna stara serija koja se sigurno neće više nikada uspjeti ponoviti. Nešto zanimljivo u vezi ovih serija je svakako to što su snimali u više nastavaka, i ne možemo a da izaberemo jednu epizodu koja je ustvari najbolja. Nakon toga nam je došla serija Bolji život, koje se sigurno svi sjećamo, i koji je uzdrmao jugoslovensku filmsku scenu. Ta serija je ona serija koja je pokazala sve rupe tadašnjeg sistema, i kako ustvari jedna prosječna normalno porodica jedva sastavlja krajeve.

Ono što možemo da primjetimo, je ustvari i ono što je najžalosnije, a to je da je priča iz te serije preslikana danažnje vrijeme kada se stvari umjesto da popravljaju na bolje, one idu samo na gore. Današnja tema je serija Srećni ljudi koja se snimala u doba krize za tadašnju mladu Srbiju, koja je tada bila pod nekim vrstama sankcija. Zasigurno je da ste jako mnogo puta naišli na informaciju da su glumci radila maltene za đabe, i kako su im plate kasnile po nekoliko mjeseci. Ovo što su radili, radili su čisto iz ljubavi.

Jedna od glavnih likova ove serije je Zlata Numanagić koja je napustila samu glumu poslije ove uloge. Ona se posvetila privatnom biznisu u Albaniji, i tu sa prijateljicom Oliverom ima zajednički restoran.