Kada govorimo o godišnjim dobima znamo oduvijek da je zima uvijek bila jedna od najproblematičnijih kada je u pitnaju naše zdravlje i da veoma lako pokupimo neku gripu i uz to je još i zrak zagađen, pa ako smo pušaći slobodno možemo da kažemo da tek prodišemo punim plućima u martu i dolaskom proljeća.

Kada govorimo o kašlju, to je jedan prirodni mehanizam pomoću kojeg on iz organizma nastoji da izbaci razne infekcije koje se nalaze u našim disajnim putevima

Prema riječima stručnjaka postoje dvije vrste kašlja, a to su akutni i hronični.
Akutni je onaj koji se tu zadržava manje od tri sedmice, dok hronični se zadržava duže od osam sedmica.

Postoje i također razni uzroci kašlja, a to prije svega mogu biti gripa,. hladan zrak, razni nadražaji, alergije i takdalje, a kada je u pitanju hronični, to je bronhtiis, astma i tako dalje.

Naime, bez obzira koji kašalj bio u pitanju u nastavku vam donosimo jednu super stvar koja će vam pomoći da izbacite svu sluz iz vašeg respiratornog sistema.

Za priprema ovog recept potrebno vam je dvije banane koje moraju da budu jako zrele i dvije kašike meda i oko 400 mililitara vode.

Trebate staviti vodu da proključa i onda je potrebno banane da izgnječite i da ih stavite da ključaju, a kada ste to dodali onda ostavite sve da se ohladi nekih pola sata i onda dodajat med.

Ovo biste trebli svakog dana da konzumirate po nekih 100 mililitara, ali je prije svake upotreben potrebno da ovu masu zagrijavate,.

Vaš komentar?