Danas malo govorimo o receptima koji su itekako bitni u doba izolacije. Ljudi danas u doba izolacij su jednostavno prinuđeni da kuhaju i samim rime izmišljaju i koriste neke recešpte, te neki od njih otkriju neke svoje skrivene talente koji su godinama čučali u njima. Da li volite palačinke? nema ko ih ne voli, Kako vam zapravo ispadnu i da li ste uopšte zadovoljni sa njima? Ako niste donosimo vam recept kako da ispadnu kao da su iz restorana.

Restorani i konobari se polako otvaraju, ali mislimo d ajoš uvijek nije došlo vrijeme da se ide tamo, zato je najbolje da još uvijek hranite kod kuće. Palačinke apsolutno svi vole, obične i američke su baš svi probali, međutim šta je sa japanskih da li ste ikada njih probali? Američke su jako jednostavno brzo za napraviti, a glavni sastojak vam je maslac.

Glavna poemnta kod japamskih palačinaka su jaja, koja se za tazliku od evropskih odbvojeno mute žumanjca i bjekanca. One su uglavno jedu i spremaju u slatkim varijantama, koje su itekako ukusbe, u nastavku vam donosimo i video klip kako se one zapravo prave. Idemo dalje do američkih palaćinaka koje se za razliku od evropskih razlikuju prvo po veličini.

U nastavku vam donosimo palačinke koje je možda i najlakše napraviti a njihov sastav je napravio svjetski poznati svjetski kuhatr Jamie Oliver, a za ove palačinke vam treba tek 3 sastojka. Idemo do Rusije, a oni forsiraju palačinke koje su dobile ime Ruski blinji, i jedu se uglavnom u slanoj varijanti. Ostanite kući,…

Preporuke