Svjesni smo toga da otkako je korona viurs se u Wuhanu pojavio, da je ovaj virus se odmah krenuo proučavati u svijetu od strane raznih stručnjaka, ali situacija ni danas nije ništa bolja. Bez obzira koliko ga oni proučavali, postoje i dalje neke stvari koje se ne znaju o njemu.

Od samog početka su isticali kako se radi o jednom vrsti respiratornih virusa i da se on širi velikom brzinom.

Međutim, u pojedinim fabrikama u kojim se prerađuje meso, došlo je do pojave masovne zaraze pojedinih ljudi, tačnije radnika te pokrenuto je istraživanje o tome da li se korona virus može prenostiti i preko hrane.

Naime, ovo istraživanje sprovodi Ujedninjeno udruženje svježe hrane, a prema dosadašnjim rezuzltatima nije se uspjelo dokazati kako se ovaj virus prenosi preko hrane i da li se u opšte prenosi.

Profesor Ben Čempman koji je inače vođa ovog istraživanja je istakao kako se korona virus još uvijek nije počeo ponašati poput ešerijihije koli koja se prenosi hranom, a isto tako je rekao kako je u pitaaju respiratorni virus i tako ukoliko bi nam se desilo da smo pojeli nešto što ima korona viurs na sebi, to automatski ide u naše crijeva i dolazi do želučane kiseline, tako da bi bilo nemoguće da se osoba zarazi tako što nešto pojede.

Isto tako je rekao kako istraživanje nije u potpunosti završeno, ali da se već sada može reči kako se korona virus za sada još uvijek ne može prenijeti hranom.

Vaš komentar?

Preporuke