Jabukovo sirće može da vam organe uništi - nikad ne smijete ovako koristiti ga - Lifesytledom

Jabukovo sirće može da vam organe uništi – nikad ne smijete ovako koristiti ga

Jabučni ocat je odavno poznat kao izvrstan alat za rješavanje različitih vrsta fizičkih problema, ali i kao zdraviji izbor za dijabetičare.

Iako postoje mnoge ljekovite jabuke jabučnog octa, neke informacije o tome još su netočne.

Svaku uporabu treba uzimati s oprezom, jer previše tih namirnica još uvijek može biti loše za tijelo.

Pravilno uzimanje jabučnog octa ne smije biti više od 5 žličica dnevno. Može se koristiti u salatama, jelima, povrću ili piću u čaši vode. Ali previše octenog octa može stimulirati želudac, uništiti zubobolju i oštetiti jednjak.

Bez obzira na sve njegove pozitivne osobine, ocat je vrlo jak i može se koristiti pogrešnije nego što možete.

Nemojte piti jabučni ocat na prazan želudac

Kiseli ocat i jabučna kiselina mogu stimulirati želudac ako ga popijete. Da biste osjetili sito bez nuspojava grčeva i boli, radije ćete jesti doručak bogat proteinima. U ovom jelu možete koristiti jabučni ocat ili ga popiti u čaši vode nakon jela.

Delusional detox

Samo konzumiranje jabučnog octa nije prirodan način čišćenja toksina, jer naš organizam već ima svoj vlastiti sustav. Jetra, bubrezi i crijeva pomažu tijelu da apsorbira hranjive tvari, dok oni koji nisu korisni izbacuju urin i stolicu. Samo pijenje jabučnog octa nije dobar način.

Jabučni sir kao probiotik

Probiotici mogu pomoći poboljšati vaše zdravlje crijeva i održavati pravilnu probavu. To je zbog fermentacije octa koji sadrži dobre bakterije. Zabluda o toj pozitivnoj osobini je da se može naći u svakom kupljenom octu marelice, a to nije istina. Samo nepasterizirani jabučni ocat sadrži enzime, proteine ​​i probiotike, jer se uklanjaju pasterizacijom.

Categories: Savjeti

Leave A Reply