Fotografija je objavljena na društvenim mrežama, i tamo je izazvala ogromnu lavinu, većinom negativnih komentara, snimljena je inače na nepoznatoj lokaciji, što je izazvalo puno reakcija internetske publike. Uz fotografiju, donosimo vam i nekoliko komentara:

Dok neki kritiziraju, drugi podržavaju:Muslimani imaju dva praznika i to su Bajrami, Kurbanski i Ramazanski, svako drugo slavlje je kontra naše vjere, a ko god želi slaviti, može ga slaviti do mile volje ako to stvarno tako želi. Nitko neće nikome ništa moći zabraniti ili ne može, ali samo znamo da ovo nije naš praznik i da nema nikakve veze s našom lijepom vjerom ili lijepom tradicijom.

Neki su se također pokušali našaliti: To je mrtvi kokuz (kokuz – nema novca, u slengu) tako neugodno reći, već se vadi na vjeru hahaha.

Što mislite, dragi prijatelji, o ovoj fotki, i uopšte ovakvom načinu razmišljanja?

Nova godina je prvi dan kalendara (1. siječnja) i prvi dan u godini. Prema Julijanskom kalendaru, koji se drže u nekim crkvama, datum 1. siječnja i Nova godina dolaze 13 dana nakon. Židovska Nova godina (Rosh Hashanah) započinje 1. ili 2. dana 7. mjeseca i pada u rujnu ili listopadu.

Doček Nove godine na tzv 31. prosinca (posljednji dan u godini) slavi se širom svijeta. Često se slavi vatrometom, pjeva i pleše na glavnim gradskim trgovima. Zadnjih deset sekundi odbrojava se do ponoći kada se ispaljuju rakete i kreće veliko slavlje.

Preporuke