Svjesni smo toga da je zbog pandemije korona virusa svuda u svijetu došao zastoj, a to se isto osjeti na mnogim kulturnim i sportskim događajima koji su isto tako prekinuti, ali smo  svejdoci da su se neki krenuli održavati, ali uz pojačane epidemiološke mjere ali i bez prisustva publike.

Vjerovatno se svi sjećate kada je Novak Đoković nakon karantina i lockdowna pokušao da ogranizuje prvi teniski turnir AdriaTour i mečevi tog turnira su se trebali održati širom regije, ali su oni zaustavljeni jer je došlo do širenja zaraze među učesnicima.

Kada je se to desilo došlo je do velike osude od strane ljudi i svijeta, a nedugo nakon toga tome nije došao kraj, jer je on pokrenuo novu asocijaciju igrača koja bi bila nezavisna od ATP.

Ovo je izazvalo veliki revolt, a isto tako nedugo nakon toga on je doživio diskvalifikaciju sa turnira jer je pogodio linijskog sudiju u vrat lopticom, a neki su smatrali kako je ovo bilo previoše rigorozna kazna.

Kada je u pitanju Asocijacija bitno je istaći kako se njoj nisu pridružili Nadal i Federer.

Sami razlog za osnivanje ove asocijacije jeste bila ideja da se u ovim trenucima pomogne nižerangiranim igračima koji jedva sastavljaju kraj sa krajem kako nema turnira, a Gil Simovn, teniser iz Francuske je istakao kako je on znao da se Federer neće pridružiti asocijaciji, ali da mu je žao što su izgubili Rođera Federera koji nikada u historiji nije htio da stane na stranu svojih kolega.

Kako ovo komentarišete? Da li je upravo osnivanje te asocijacije bio razlog njegove diskvalifikacije?

Pišite?

Preporuke