Već je godina dana otkako je ovaj svijet napustio Milutin Mrkonjić Mrka, počasni predsjednik SPS-a, nekadašnji ministar za infrastrukturu i saobraćaj, a godišnjica je 27. novembra, a kako su mediji u Srbiji nezvanično saznali, penzija pokojnog političara, ali i sva imovina, među kojom su i stan u Krunskoj ulici na Vračaru i automobil marke “mercedes”, pripali su njegovoj zakonitoj supruzi Dragani Daši Mrkonjić. I mada se u medijima mjesecima spekulisalo o Mrkonjićevoj ostavinskoj raspravi, ona se u stvari nije ni održala, a dobro obaviješteni izvor oko cijelog ovog slučaja je za medije otkrio i ove stvari:

” Glavna zabuna nastala je jer se Mrkonjić nikada zakonski nije razveo od supruge Daše, iako više od 10 godina nisu živjeli zajedno, što nisu krili, a političar se javno zabavljao i živio u vanbračnoj zajednici s pjevačicom Anom Bekutom. Svi su se pitali kako je riješeno pitanje Mrkinog nasljedstva i kada će biti održana ostavinska rasprava. Međutim, ostavinske rasprave nije ni bilo, jer je sve po zakonu pripalo njegovoj supruzi Daši, kao jedinom zakonitom nasljedniku, jer ona i Mrka nisu imali djece. Tu su, između ostalog, i stan u Krunskoj ulici i automobil marke “mercedes S 500 L”, ali i političareva penzija, koja je bila oko 90.000 dinara. Ana Bekuta to nije ništa osporavala i ostala je da boravi u penthausu na Vračaru, u kome je živjela s njim”

Isti izvor kaže da je Daša započela i sa renoviranjem stana u Krunskoj ulici, te da trenutno živi u stanu kojeg iznajmljuje, a nije poznato šta je bilo sa ostatkom Mrkine imovine i eventualnom ušteđevinom, a ako je toga i bilo, i to je po slovu zakona trebalo da pripadne Daši. Podsjećanja radi, Milutin Mrkonjić rođen je 23. maja 1942. u Beogradu, a diplomirao je na Građevinskom fakultetu na katedri za puteve, aerodrome i željeznice. Od 2008. do 2012. bio je ministar za infrastrukturu, a od jula 2012. do avgusta 2013. ministar saobraćaja, nakon čega je nastavio da obavlja dužnosti poslanika SPS u Skupštini Srbiji. Dobitnik je mnogih državnih, društvenih i profesionalnih priznanja.

 

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here