Svi vi planirate zasigurno gdje i kako ćete provesti najluđu noć u godini, mi vam danas donosimo jednu super korisnu informaciju, koja ćwe vam svakako jako dobro doći u idućih par dana. Naime, BiHAMK je upozorio vozače da će na autocestama u zapadnim krajevima jaki vjetrovi povremeno stvarati snježne pljuskove i dodatno ometati promet.
U planinama središnjnanešeni u debljim korama  na planinama. Vozačima se savjetuje da budu oprezni na svim prometnicama u BiH, kao i da imaju zakonsku obvezu posjedovanja zimske opreme. Danas je u Bosni bilo pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom u većini krajeva. U Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka u 13:00 (° C): Bjelašnica -12; Ivan Sedlo -4; Sokol -3; Bugojno, Livno, Sarajevo-Bjelave, Srebrenica, Tuzla 0; Gradačac 1; Bijeljina, Zvornik 2; Bihać 3; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most 4; Široki Brijeg 5; Trebinje 6; Grude, Mostar 7; Neum 9;Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme, povremeno s slabim snijegom. U Hercegovini je sunčano. Vjetar u Bosni umjeren do umjeren sjeverni, a u Hercegovini umjeren vjetar. Jutarnja temperatura od -7 do -1, u planinama do -12, na jugu od 0 do 5, a dnevna od -4 do 2, na jugu od 3 do 8 ° C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno s slabim snijegom. Jutarnja temperatura oko -4, a dnevna oko -2 ° C, javlja Federalni meteorološki zavod BiH.

Što se tiče novogodišnje noći, očekuju se temperature ispod nule, a moguć je i jači snijeg, stoga se ne zapućujte na duža putovanja bez prijeke potrebe.

Preporuke