Izbušila je 19 rupa na drvenoj kutiji i dobila nešto što će vas oduševiti: Pet mjeseci kasnije su je svi molili da im otkrije svoju tajnu, ovako nešto još niste vidjeli (Foto) - Lifesytledom

Izbušila je 19 rupa na drvenoj kutiji i dobila nešto što će vas oduševiti: Pet mjeseci kasnije su je svi molili da im otkrije svoju tajnu, ovako nešto još niste vidjeli (Foto)

Često na društvenim mrežama imate priliku da čitate o raznim načinima na koje biste mogli da u značajnoj mjeri uljepšate svoje dvorište, a upravo jedan takav vam donosimo u našem današnjem. Ako inače volite zanimljive ideje u koje možete smjestiti cvijeće, onda će vam se ovaj današnji trik posebno da dopadne, budite sigurni u to.

Naime, jedna izuzetno kreativna mlada dama je uzela jednu običnu drvenu kutiju, a onda iskoristila bušilicu sa testerom od 5 cm kako bi izbušila rupe za svoje cvijeće. Između rupa je ostavljala razmak od oko 15 cm. Emy je objasnila da će vam biti potrebna vlažna zemlja i dobar miks supstrata. Na dno je stavila sloj trave čisto jer je bilo rupa po toj njenoj kutiji.

Nakon toga dodajte prvi red cvijeća i prekrijte ga zemljom. Ona je koristila talasaste petunije, a vi možete kombinovati njih sa kaskadnim. U drugi dio stavite stiropor kao ukras, a onda dodajte i drugi i treći red cvijeća. Ponovo zalijte svoju ideju, a u zadnji dio dodajte stiropora. Dodajte treći dio cvijeća, zemlju, a i na vrhu zasadite cvijeće.

Bit će neophodno da svakog dana zalivate svoje cvijeće, a rupe koje ste napraviti će pomoći da se zemlja osuši. Emy je otkrila da ona inače vrši đubrenje jednom sedmično, te da ih zaliva sve dok ne primjeti da voda curi kroz rupe koje se nalaze na donjoj strani. Za samo nekoliko mjeseci će vaše cvijeće početi da cvjeta, a budite sigurni da ćete vi sami da budete oduševljeni.

Loading..

Categories: Savjeti

Leave A Reply