Vjerujemo kako nema domaćinstva koje se nije susretalo sa ovim problemom, naročito ukoliko živite u stanu u zgradi koja ima više spratova.
Uzrok toga mogu da budu i stare cijevi i odvodi koji nemaju mogućnost da odvedu sve ostatke hrane, pa onda tako stvaraju ili začepljenje ili odvratan smrad koji se širi kroz cijeli stan.

Kako biste uspjeli da spriječite da vam dođe do pojave smrada jako je bitno da svoje odvode održavate i da da čistiti i tako neće doći do začepljenja.

Međutim, ukoliko dođe do toga mi odmah posežemo za raznim hemijskim sredstvima koja nam pomažu da se ovih problema riješimo, ali ona su veoma skupa, a pored toga jako su štetna za zdravlje jer u sebi imaju razne otrovne hemikalije.
Stoga, upravo zbog toga vam donosimo jedan recept kooji će vam zasigurno pomoći da se riješite smrada, te da se riješite začepljenog odvoda.

Za pripremu vam je potrerbno samo tri sastojka, a to je pet litara vode, nekoliko tačnije 400ml sirćeta i tri kašike sode bikarbone.

Kada budete pripremali smjesu jako je važno da to polako radite jer može doći do reakcije i stvaranja pjene kada budete dodavali sirće i sodu bikarbonu.

Kada se krene stvarati pjena, najbolje bi bilo da ovo ostavite nekoliko minuta kako bi ona spala i kada se to desi onda ulijte vodu i polako izmješajte i dodajte odvod.

Ovo bi trebalo da riješi problem, a naš savjet je da porilikom pranja suđa ostatke od hrane odbacite u smeće jer će tada postojati manja mogućnost da se ovo desi..

Koji je vaš komentar? Pišite nam vaše mišljenje

Preporuke