Za danas imamo jedan jako koristan savjet i to samo za domaćice, koje uvijek muku muče sa čišćenjem kuhinje, pogotovo sa lavaboom, u kojem se uvijek nakupi jako puno prljavštine. Smeta svima kada se začepi i zaprlja odvod, ali srećom postoji vrlo jednostavno rješenje ovog problema.
Neugodan miris nastaje zbog nakupljanja ostataka hrane i zato morate biti oprezni da ne začepite vaš odvod, jer to može uzrokovati začepljenje. Obavezno redovito održavajte odvod i čistite ga kako se bakterije ne bi sakupile. Srećom, postoji vrlo jednostavno rješenje ovog problema. Nema potrebe koristiti jake kemikalije koje su već štetne za naše zdravlje. Većina poseže za hemojom jer je to najbrže riješenje, ali srećom ima nešto u kuhinji što je puno efikasnije, ali i jeftinije.

Na taj ćete se način riješiti najtvrđih mrlja, uspješno odvojiti odvod i riješiti problem mirisa. Neće vam trebati mnogo sastojaka, samo 5 litara vode, 3 žlice sode bikarbone i 400 ml octa. Vjerojatno već imate ove sastojke u domaćinstvu, a ni proces nije složen. Pazite dobro u nastavku našeg teksta.
Metoda se izvodi tako da se prvo sipanjem sode bikarbone doda malo octa. Ipak, pazite jer će se pjeniti, soda bikarvona je glavni krivac za tu stvar koja je pomalo i neugodna. Zaštitite se i pazite. Ostavite nekoliko minuta, a zatim prokuhajte malo vode.

Mnoge domaćice koje su se odlučile isprobati ovu metodu odvodnje odvoda, tvrde da je izuzetno učinkovita i da im pomaže svaki put. Zato ne oklijevajte – sigurno već imate potrebne sastojke, a rezultat će vas oduševiti!

Preporuke