U svijetu se oduvijek događalo mnogo toga što je degraidalo ženkski rod , ai dan danas živimo u društvu koje je više priklonejno  naklonjeno muškarcima nego ženama , što svakako upravo žene najviše i osjete na svojoj koži jer muškarcima cijeli taj sistem i mehanizam funkcioniranja nije ništa novo i naravno nije nešto što predstavlja problem , jer njima svakao to i ide na ruku. Brojn su običaji ukroinjeni u razne kulture koji se zasnivaj na tome da žena mora biti čita i čedna za brak.

 

 

I ovo je jedan takav slučaj koji se vjerovali ili ne , desio u modernoj historiji , naime jedna je djevojka na svom profilu podijelila šokantnu ispovijest o nečemu što se desilo ne tako davno , možda tek prije neku godinu. ONa je sa jednim mladićem bila u dugoj i sretnoj vezi , ta veza je svakako krunisana pitanjem da li se ona želi udati za njega , na što je oduševljeno pristala i sve je teklo sasvim normalni kako bi i trebalo , bili su zaljubljeni , voljeli su se i planirali vjenčanje. Ono što je krucijalno za naglasiti u ovoj priči jeste činjenica da su oboje bili nevini , nisu ranije imali seksualne odnose ni sa kim i planirali su da to tako ostane sve do braka. Oboma je takav dogovor odgovarao.

 

 

Međutim kada su krenuli detaljnije da planiraju vjenčanje , mladić ju je upoznao sa jednim običajem kojeg bi trebalo da prođu kako bi se oa na krau mogla udati za njega , a taj običaj je da njen svekar , a njegov otac mora nju da pregleda “ginekološki” pred njegovom braćom i ujacima koji bi bili svjedoci da je ona “čista” odnosno da je nevina , a za nju je to sve bio šok , i molila ga da to ne prolazi međutim on je bio nepokolebljiv. Ona je nakon toga otišla do prijateljice i požalila se na svom profilu pratiocima , mnogi su joj savjetovali da ga ostavi i da ne dozvoljava da je tako ponize. Ona je na kraju i odlučila da se suprotstavi tome po cijenu prekida. Što se i desilo , mladić je vikao da je to način da mu dokaže svoju ljubav i poštovanje , te na kraj da bi pristala na to da ne aže da je nevina i jošcijelu salvu uvreda a čak je i udario. Ona je naravno nakon toga prekinula svaki kontakt sa njim i nije se udala.

Nevjerovatno je da ovakva stvari postoje i danas.